Когато дойде време да дадем становището си за присъединяването на Македония

...
Когато дойде време да дадем становището си за присъединяването на Македония
Коментари Харесай

Борисов скастри Заев за Илинденското възстание: Когато се произнасяме за Македония в ЕС, ще си спомним тези думи

Когато пристигна време да дадем мнението си за присъединението на Македония към Европейски Съюз, ще си спомним тези думи и ще вземем своето решение. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка изказване на македонския министър-председател Зоран Заев, който в телевизионно интервю преди дни съобщи, че Илинденското въстание е македонско.

Вчера водачът на Българска социалистическа партия Борисов да реагира на думите на Заев.

Борисов подсети, че с сътрудника си Заев взаимно са отбелязали 115-годишнината от въстанието в Благоевград и съобщи, че всеки носи отговорност за личните си думи.

„ Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани “, сподели още министър председателят Борисов.

По мотив обвиняванията на левицата, че ръководещите лишават от финанси общини с кметове от Българска социалистическа партия, Борисов беше безапелационен, че държавното управление не разделя българските общини по това кой ги ръководи.

Премиерът назова изказванията на Българска социалистическа партия „глупост“. Трябва да се има поради, че общините ръководени от кметове на Българска социалистическа партия са доста по-малко и по тази причина е изцяло обикновено те да получат по-малка част от заделените за подпомагането на локалните управляващи средства, означи министър председателят.

Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който благодари на министър-председателя за помощта от страната към общината. Борисов посочи, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е знак на Троян, а настрана са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. „В Гоце Делчев няма нещо ненаправено“, сподели той и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-вече хора, да се отделят най-вече средства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР